Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Підписано Декларацію зелених міст

5 червня 2005 року, під час конференції ООН з приводу Всесвітнього дня довкілля, 50 Голів міст з усього світу підписали документ Міських екологічних угод (Декларація зелених міст) у колонному залі мерії Сан-Франциско. Цей документ включає 21 конкретний захід для забезпечення сталого міського життя. В ньому намічені чіткі цілі для 7-річної діяльності за сьома ключовими тематичними екологічними напрямками, спільних для всіх великих міст світу: вода, енергія, відходи, містобудування, транспорт, природа у містах та гігієна довкілля.

Документ є винятковим за своїм характером, так як в ньому визначені конкретні цілі та строки виконання. І хоча він не є юридично обов'язковим документом, його підписання є дуже важливим кроком у розвитку екологічної політики України.

До складу офіційної делегації від м. Києва входили Голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Карабаєв Д.Т., Голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Березніков О. І., Начальник Управління охорони навколишнього природного середовища КМДА Трокоз В. А., працівник міжнародного відділу КМДА. Від екологічних НУО в конференції брала участь Почесний президент ВЕГО «МАМА-86» Голубовська-Онісімова Г.М.

За нашими даними, міська влада планує проведення прес-конференції з цього питання в тиждень 20—25 червня 2005 року.

Міста, які підписали Міські екологічні угоди

Ахмадабад, Арнхем, Остін, Бахіа де Каракез Кантон Сукре, Бамемда, Берклі, Бурієн, Калікут, Кейптаун, Кахлон-сур-Саоне, Чанг Чанг, Чикаго, Копенгаген, Карітіба, Делі, Денвер, Дака, Гампаха, Хайдарабад, Стамбул, Джакарта, Кампала, Київ, Ларнака, Лозанна, Лондон, Лурін, Ліон, Матале, Мельбурн, Москва, Монт Вернон, Найробі, Нью Пальтз, Окленд, Ріо де Жанейро, Рочестер, Сан Мігель де Алленде, Санта Моніка, Сіетл, Сеогвіпо, Сінайя, Стокгольм, Сурабайя, Тайнан Сіті, Тайбей, Ванкувер (Бр. Колумбія), Віторія-Гастелез, Цюріх, Сан Франциско.

Текст Декларації

Прес-релиз