Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

1-ша робоча міжнародна конференція «Партнерство задля досягнення Цілей розвитку Тисячоліття щодо забезпечення послугами водопостачання та водовідведення у регіоні СЄКЦА» відбулася 4—7 листопада в м. Києві.

Організаторами конференції виступили Жіноче водне партнерство Women for Water partnership (WfW), Всеукраїнська екологічна громадська організація (ВЕГО) «MAMA-86» та Жінки Європи за спільне майбутнє (WECF), громадські організації, що, зокрема, активно займаються питаннями  забезпечення безпечною питною водою та санітарією у світі та Україні.

В конференції взяли участь 64 представники громадських організацій з Білорусії, Болгарії, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизії, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Румунії, України, Узбекистану, Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, Міністерства житлово-комунального господарства України, Державного комітету по водному господарству України, українські та закордонні експерти з питань водопостачання та водовідведення, представники міжнародних та донорських організацій, гості з партнерської жіночої НУО з Зімбабве.

Конференція була спрямована на:

  1. Обмін досвідом та знаннями з вирішення питань водопостачання та водовідведення в рамках програм/проектів, що виконуються у регіоні.
  2. Створення можливостей для поширення кращих практик на основі детального аналізу ситуативних досліджень, зроблених у Болгарії, Вірменії, Румунії, Україні та Узбекистані.
  3. Визначення зацікавлених партнерів для подальшої співпраці.

Перший день учасники конференції мали змогу ознайомитися на власні очі з результатами пілотних проектів у селах Бобрик та Вертіївка Ніжинського району Чернігівської області. Побачили екосан тулет для садиби мешканця с. Бобрик, побачили  шкільний туалет у с. Бобрик та результати реконструкції водопостачання для дитячого садочка у с. Вертіївка Ніжинського району.

На конференції 5—6 листопада розглядалися питання регіональних викликів у впровадженні Протоколу по воді та здоров’ю до Конвенції ЄЕК ООН про транскордонні водотоки та міжнародні озера, завдання, що постають перед країнами у світлі Міжнародного року санітарії у світі, досягнення Цілей розвитку тисячоліття по воді та санітарії. Учасниками конференції були представлені та обговорені ситуації з водопостачанням та водовідвеленням у країнах СЄКЦА (Молдові, Грузії, Киргизстані, Узбекистані); результати перших проектів з водопостачання та санітарії, які були виконані за допомогою Жіночого водного партнерства та фонду А4А з Голландії в Україні, Вірменії, Болгарії та Румунії; обговорено вклад міжнародної мережі Жінки Європи за спільне майбутнє у досягнення ЦРТ  у регіоні СЄКЦА, представлені нові підходи з вирішення проблем поводження з стічними водами  та обговорені досвід та уроки проектів з впровадження екосанітарних технологій в регіоні СЄКЦА.

Учасники конференції представили та взяли участь у обговоренні ситуативних досліджень проблем водопостачання та водовідведення в країнах регіону, де вже працюють партнери WfW, обмінялись досвідом між громадськими організаціями — членами та не членами Жіночого водного партнерства та думками про подальшу співпрацю та розвиток партнерства.

Презентації виступів доповідачів конференції:

За подальшою інформацією звертайтеся до Цвєткової Ганни .