Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Акція до Міжнародного дня туалетів

Прес-анонс

19 листопада 2008 року ВЕГО «МАМА-86» разом з КП «Водно-інформаційний центр» проводить просвітню акцію до Міжнародного дня туалетів.

Міжнародний день туалетів започатковано у 2001 році міжнародною мережею організацій, які займаються питаннями забезпечення людей гідними санітарними спорудами — туалетами. Цей день проводиться з метою привернути увагу суспільства до кризи в секторі санітарії, для усвідомлення того ганебного факту, що на початку 21 століття 2,6 мільярди людей на планеті не мають елементарних умов санітарії.

Цього року Всесвітній день туалетів пройде під гаслом: «Ми гідні кращого!» і має сприяти запровадженню дій на місцях з покращення санітарних умов.

В цей день в Музеї води в Києві (вул. Грушевського 1в) відбудеться:

  • 11:00-11:20 відкриття нової стендової експозиції присвяченої питанням та шляхам вирішення проблем забезпечення людей умовами санітарії в світі та в Україні;
  • 11:20-11:30 демонстрація фільму до Міжнародного року санітарії;
  • 10:00-16:00 акція «Чистотіл».

Також будуть проголошені та нагороджені переможці конкурсу журналістів на тему «Українцям — гідні умови санітарії!», який проводила ВЕГО «МАМА-86» в рамках Міжнародного року санітарії (11:30-12:00).

2008 рік проголошено Генеральною Асамблеєю ООН — Міжнародним роком санітарії з метою активізації просвітньої роботи у суспільстві щодо усвідомлення важливості впливу санітарії та гігієни на стан здоров’я людей, подолання бідності, економічний та соціальний розвиток, на довкілля (Резолюція ГА ООН 61/192 від 20 грудня 2006 р.).

Акції до Всесвітнього дня туалетів та міжнародного року санітарії ВЕГО «МАМА-86» проводить разом з КП «Водно-інформаційний центр» за підтримки WSSCC (Ради із співпраці в галузі водопостачання та санітарії при ВООЗ, Женева), Регіонального відділення Глобального водного партнерства у Центральній та Східній Європі та програми тренінгів «EcoSanRes» і Шведської агенції SIDA.

За додатковою інформацією звертайтеся до Цвєткової Ганни або Чижмакової Наталії, ВЕГО «МАМА-86» за телефонами 456-13-38 та 453-47-96.