Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Водне партнерство: участь України

1—2 грудня  2005 року у Києві відбулося засідання «Водне партнерство: участь України», яке проходило під патронатом Державного Комітету водного господарства України і за участю представників Глобального водного партнерства (ГВП).  ГВП — це мережа партнерських організацій, що активно займаються просуванням  та впровадженням інтегрованого управління водними ресурсами (ІУВР) в світі. Сьогодні членами цієї мережі є 47 країн.

Працюючи над впровадженням міжнародних зобов’язань, прийнятих у Йоганнесбурзі, та досягненням  ЦРТ щодо розробки планів раціонального водокористування та інтегрованого управління басейнами головних рік світу, ГВП допомагає країнам  прискорити процес прийняття водних стратегій та планів дій важливих річкових басейнів.

Головні принципи роботи ГВП: прозоре та активне інформування,  розвиток партнерства та участь всіх зацікавлених сторін у вирішенні проблем ІУВР, створення нейтральної платформи для просування  ІУВР  на національному рівні.

Під час засідання представники ГВП (координатори мережі ГВП у Стокгольмі, Головуючий  Регіональної Ради ГВП ЦСЄ, представники ГВП Кавказу, Болгарії, Литви) поділилися досвідом роботи ГВП, розповіли про мету та задачі, що вирішують водні партнерства у країнах Східної Європи. Українські учасники представили роботу різноманітних державних структур, наукових, виробничих, приватних та громадських організацій. Представники 2 НУО ( ВЕГО «МАМА-86» та Українська річкова мережа) взяли участь у зустрічі та представили  власний досвід роботи  у вирішенні водних проблем України. Учасники зустрічі провели активне обговорення доцільності входження України 47 членом ГВП.

Результати цих 2-денних дискусій були відображені у резолюції, яка була прийнята учасниками зустрічі. Основні положення цієї резолюції включили: підтвердження всіма учасниками зустрічі готовності працювати над входженням України в члени ГВП, розпочати вступ індивідуальних членів у ГВП,  утворити ініціативну групу для роботи водного партнерства в Україні та провести засідання ініціативної групи і розширену зустріч українських організацій, зацікавлених у вирішенні проблем водного управління в країні.

Зараз розпочався процес реєстрації окремих українських організацій у ГВП, що дає підставу для реєстрації країни членом ГВП.

За додатковою інформацією звертайтеся до Цвєткової Ганни: