Увага! Це архівна версія сайту. Новий сайт ВЕГО «МАМА-86» знаходиться ТУТ

Громадське лобіювання першочергових рішень влади для підвищення ефективності екологічної політики

Кризовий стан навколишнього середовища та пов’язане з цим погіршення здоров’я населення зумовлює нагальну необхідність підвищити ефективність екологічної політики в Україні. Проект «Громадське лобіювання першочергових рішень влади для підвищення ефективності екологічної політики» сприятиме цьому, консолідуючи зусилля екологічних громадських організацій України для відстоювання власної позиції та підвищення впливу на органи влади шляхом проведення кампаній з громадського лобіювання, а також  інформуючи громадськість про стан справ в екологічній політиці та розвиваючи суспільний діалог щодо можливостей підвищення її ефективності.

Проект виконується Всеукраїнською екологічною громадською організацією «МАМА-86» у партнерстві з Еколого-культурним центром «Бахмат» (м. Артемівськ), Асоціацією «Наш дім» (м. Івано-Франківськ) та Кримською республіканська асоціацією «Екологія і Мір» (м. Сімферополь) за фінансової підтримки Міжнародного фонду «ВІДРОДЖЕННЯ».

Мета: підвищення спроможності екологічних громадських організацій України лобіювати прийняття  органами влади рішень, що підвищать ефективність екологічної політики.

Термін реалізації: 1 червня 2006 — 31 січня 2007.

Завдання проекту:

  • Консолідація зусиль екологічних громадських організацій України для відстоювання власної позиції та підвищення впливу на органи влади шляхом проведення кампаній з громадського лобіювання.
  • Інформування громадськості та розвиток суспільного діалогу.

Заплановані заходи: 

  • Дослідження ефективності екологічної політики в Україні, включаючи проведення експертного опитування.
  • Інформаційно-просвітницька кампанія в ЗМІ щодо роз’яснення широкій громадськості та урядовцям необхідності нагальних дій щодо підвищення ефективності екологічної політики шляхом розповсюдження інформації в ЗМІ: друк статей у газетах, участь у радіо- та телевізійних програмах та розміщення інформації на новинних та спеціалізованих екологічних веб-сторінках.
  • Проведення у трьох регіонах громадських консультацій із залученням всіх зацікавлених сторін з підготовки й обговорення громадських пропозицій щодо першочергових рішень центральних і місцевих органів державної влади для підвищення ефективності екологічної політики.
  • Проведення національних громадських консультацій в м. Києві щодо підготовки проектів першочергових рішень центральних органів влади.

Очікувані результати реалізації проекту:

Короткотривалі:

  • Підготовлений аналітичний документ «Дослідження ефективності екологічної політики в Україні».
  • Розроблена, оприлюднена та впроваджена методика громадського лобіювання рішень органів влади.
  • Проведена інформаційно-просвітницька кампанія в ЗМІ щодо роз’яснення громадськості та урядовцям необхідності нагальних дій стосовно пріоритизації екологічної політики.
  • Активізована спільна діяльність місцевих екологічних громадських організацій щодо лобіювання нагальних екологічних рішень на місцевому та національному рівнях.
  • Підготовлено і подано на розгляд відповідних урядових структур громадські проекти першочергових рішень центральних органів влади.
  • Екологічні громадські організації отримують теоретичні знання та практичні вміння з проведення кампаній громадського лобіювання.

Довготривалі:

  • Екологічні громадські організації, які брали участь у реалізації проекту, продовжують разом відстоювати власну позицію.
  • Видана публікація допоможе широкому колу організацій, не залучених до проекту, ознайомитися з методикою громадського лобіювання.
  • Інформаційна кампаній в ЗМІ привертає увагу до екологічної політики в суспільстві та сприяє підвищенню екологічної культури населення України.
  • Розпочинається змістовний діалог з органами влади, відповідальними за прийняття рішень, запропонованих громадськістю.

Запрошуємо всі зацікавлені сторони приєднуватися до процесу реалізації зазначеного проекту.

За додатковою інформацією звертайтесь до координатора проекту Лідії Грінкевич,
тел: (044) 278-31-01, 278-77-49. e-mail:

 




26 жовтня 2006 року в м. Сімферополь у рамках проекту «Громадське лобіювання першочергових рішень влади для підвищення ефективності екологічної політики», відбувся круглий стіл на тему «Реалізація екологічної політики в Криму».